Sider

fredag 22. januar 2016

GIF

Laget av Frida Amalie Hermanseter.

Dette er den første gifen jeg noen gang har laget. Jeg ble ganske fornøyd.


fredag 15. januar 2016

Fordøyelse

Laget av: Frida Amalie Hermanseter


Oppgaven.

For noen uker siden fikk vi i oppgave å lage en infografikk om hvordan fordøyelses systemet funker. Vi kunne velge en spesifikk del av fordøyelses systemet. Dette er en PFO og Naturfag oppgave siden vi nettopp har hatt om fordøyelses systemet i naturfag. Infografikken skulle inneholde tall og så få farger som mulig.

Ideen min.

Jeg hadde litt lyst til å lage en infografikk om matens reise gjennom svelget, mest fordi jeg hadde lyst til å tegne levende mat. Ideen gikk ut på at maten selv skulle fortelle hva som skjer med dem når de blir spist.

Hva har jeg gjort.

Jeg valgte blåbær fordi det var lettest å tegne. Det er tre forskjellige blåbær som sier tre forskjellige ting. De forteller hva som skjer i munnen og svelget, men jeg har delt inn teksten i tre ulike snakke bobler. Så tegnet jeg personen jeg ville bruke i infografikken min, da valgte jeg et bilde som jeg tok i pfo for en stund siden. Når jeg var fornøyd med hvordan personen så ut, fant jeg fram bilder av de indre organene som er fra skuldrene og opp. Jeg tegnet etter dem og satt dem på personen i bildet. Det tok litt tid før jeg fikk alt til å passe sammen, men det gikk. Senere kom jeg til å tenke på at det finnes folk som ikke helt vet hav de forskjellige organene heter og da vil ikke teksten gi så mye mening. Så jeg satte tall på de ulike organene og skrev inn navnene i en hvit boble for at det skulle repeteres med snakke boblene. Det samme gjorde jeg med overskriften. Jeg valgte å ha ulike ansikts utrykk på blåbærene for å få frem at det ikke er det samme blåbæret. Jeg ville heller ikke at den maten som snakket skulle være maten som ble spist, så personen fikk spise en banan.

Hva har jeg lært.

Jeg har lært hvordan man lager mjukere linjer i illustrator for å ikke få så harde kanter med hakk i.

Jeg er glad for.

Jeg er glad for at jeg husket bildet i pfo jeg tok for en stund siden. Jeg fant ingenting som lignet det jeg ville ha på pintrest. Takket være det bildet så ble det nøyaktig som jeg hadde tenkt meg.

Jeg er veldig fornøyd med resultatet mitt. Det ble fine farger og fine illustrasjoner. Noe av det beste jeg har laget i illustrator.
 

Logo

Laget av. Frida Amalie Hermanseter.

Hei igjen. Lenge siden sist. Denne uken har vi hatt i oppgave å lage en egen logo som skal brukes i en oppgave vi skal ha senere. Vi skulle lage logoen til vårt eget bokforlag. Jeg begynte å tenke på at når jeg leser så er jeg i en egen liten verden. Så kom jeg til å tenke på en tegning jeg hadde laget for en stund siden, av en bro i en skog. Dette brukte jeg som inspirasjon til logoen min. Jeg liker logoen min veldig godt og håper også at dere gjør det. Ha det bra så lenge. Snakkes senere.