Sider

torsdag 7. april 2016

Kropps typografi

 
Laget av Frida Hermanseter
 
For noen uker siden fikk vi en gruppe oppgave om å lage alfabetet med kroppene våre, og ta bilder av det bokstav for bokstav. Vi kunne velge om vi skulle ta det liggende eller stående. Gruppen min valgte å ta det stående. Disse bokstavene var vanskelige å lage. Jeg likte best, og syns det var mest arbeid med N. Gruppen ville ta så kule bilder som mulig så jeg endte opp som streken i midten av N, med hode nede ved føttene til min klassekamerat Håvard og føttene på skuldrene til min klassekamerat Herman. Når det gjelder redigeringen tok vi bildene på forskjellige dager. Så jeg klippet alle til samme størrelse så gjorde jeg S til Å mørkere, med flere kontraster og dempe hvit nivået. Så satte jeg det sammen til et collage i Photoshop. Dett er en av de morsomste PFO oppgavene vi har hatt på lenge og jeg håper vi kan gjøre noe lignende i fremtiden. Snakkes senere. Ha det bra så lenge.
 
 
 
 

fredag 1. april 2016

Portrett

Laget av: Frida Hermanseter.

Hei igjen. Forrige uke fikk vi i oppgave å gå sammen to og to, og ta portrett bilder av hverandre. Jeg valgte min gode venn Aina. På det første bildet skulle modellen stå helt i ro og bare stirre på en intens måte inn i kameraet. Bildet skulle være fra skuldrene og opp, med lite luft over hodet. Her er det første bildet jeg tok av Aina.



På det andre bildet vi skulle ta skulle vi frem litt om personen på bildet og vi skulle la oss inspirere av en kjent norsk fotograf. Jeg lot meg inspirere av Morten Krogvold og hans bruk av svart/hvitt bilder. Jeg tok et bilde av Aina hvor hun hadde gått litt lenger frem, men skoene hennes er rett foran kameraet. Aina er en sånn person som kan legge ting bak seg og fortsette å se fremover. Aina liker heller ikke å gå med sko så dette ville jeg få frem i bildet mitt. Jeg la farge på skoene hennes fordi jeg vil ha et fokus på skoene hennes. Gulvet er den negative flaten man kan hvile øynene på. Her er mitt andre portrett av Aina.