Sider

fredag 26. august 2016

Skolestartfestivalen

Laget av Frida Hermanseter

Hei alle sammen! I går var det skolestartfestival her i Mysen og vi på media fikk ulike oppgaver som vi skulle gjennomføre. Jeg var en av de som fikk i oppgave å ta bilder av festivalen. Det at det regnet var ikke noe problem. Det jeg strevde litt med var at det var så forskjellige på scenen i forhold til det var ute, så det ble litt vanskelig for meg å ta bra bilder fra scenen. Det var en kjempe god stemning på skolegården så det var veldig morsomt å ta bilder av alle lærerne og elevene. Det ble mange fine bilder, men her er det jeg likte best. Håper dere også liker det. Ha det bra så lenge! Snakkes senere!

fredag 3. juni 2016

Kjente Norske personer

Laget av Frida Hermanseter

Hei alle sammen. For et par uker siden fikk vi en oppgave i PFO om å tegne et portrett i illustrator ved hjelp av bare rette streker og klare farger. Vi skulle lage portretter av kjente Norske personer gjennom historien. Vi fikk en kjent Norsk person hver, og jeg fikk Henrik Wergeland. Jeg syns dette var en ganske morsom oppgave. I starten ble jeg litt frustrert når øynene så veldig rare ut, men det hjalp veldig når jeg fikk tegnet på øyenbryn. Jeg ble veldig fornøyd med det ferdige resultatet og håper dere også liker det. Ha det bra så lenge. Snakkes senere.

torsdag 26. mai 2016

Malt portrett

Laget av Frida Hermanseter

Hei alle sammen. For noen uker siden fikk vi en oppgave om å ta et bilde av oss selv og så male det med mixer brush tool i Photoshop. I starten hørtes det ut som en veldig morsom oppgave, men jeg lærte veldig fort at oppgaven kom til å bli mye vanskeligere enn jeg trodde. Håret greide jeg ganske bra. Det jeg fikk problemer med var huden. Jeg fikk ingen fin overgang i de ulike fargene. Jeg spurte lærerne om det og de sa at jeg ikke trengte å male alt i bildet, så jeg malte ikke all huden på bildet. Til slutt ble jeg veldig fornøyd. Den ble mye bedre enn jeg hadde sett for meg. Denne oppgaven har vært veldig lærerik for meg. Jeg har lært hvordan man bruker mixer brush tool. Og jeg har lært at når du er fornøyd med noe du har gjort, trykk new snapshot med en gang. Flere ganger gjorde jeg noe jeg hatet og fikk ikke endret det. Da måtte jeg gå tilbake til snapshotet som var nesten likt original bildet. Hver gang.... Etter at jeg begynte å ta flere snapshots gikk det veldig bra. Håper dere også liker det. Snakkes senere. Ha det bra så lenge.

torsdag 7. april 2016

Kropps typografi

 
Laget av Frida Hermanseter
 
For noen uker siden fikk vi en gruppe oppgave om å lage alfabetet med kroppene våre, og ta bilder av det bokstav for bokstav. Vi kunne velge om vi skulle ta det liggende eller stående. Gruppen min valgte å ta det stående. Disse bokstavene var vanskelige å lage. Jeg likte best, og syns det var mest arbeid med N. Gruppen ville ta så kule bilder som mulig så jeg endte opp som streken i midten av N, med hode nede ved føttene til min klassekamerat Håvard og føttene på skuldrene til min klassekamerat Herman. Når det gjelder redigeringen tok vi bildene på forskjellige dager. Så jeg klippet alle til samme størrelse så gjorde jeg S til Å mørkere, med flere kontraster og dempe hvit nivået. Så satte jeg det sammen til et collage i Photoshop. Dett er en av de morsomste PFO oppgavene vi har hatt på lenge og jeg håper vi kan gjøre noe lignende i fremtiden. Snakkes senere. Ha det bra så lenge.
 
 
 
 

fredag 1. april 2016

Portrett

Laget av: Frida Hermanseter.

Hei igjen. Forrige uke fikk vi i oppgave å gå sammen to og to, og ta portrett bilder av hverandre. Jeg valgte min gode venn Aina. På det første bildet skulle modellen stå helt i ro og bare stirre på en intens måte inn i kameraet. Bildet skulle være fra skuldrene og opp, med lite luft over hodet. Her er det første bildet jeg tok av Aina.



På det andre bildet vi skulle ta skulle vi frem litt om personen på bildet og vi skulle la oss inspirere av en kjent norsk fotograf. Jeg lot meg inspirere av Morten Krogvold og hans bruk av svart/hvitt bilder. Jeg tok et bilde av Aina hvor hun hadde gått litt lenger frem, men skoene hennes er rett foran kameraet. Aina er en sånn person som kan legge ting bak seg og fortsette å se fremover. Aina liker heller ikke å gå med sko så dette ville jeg få frem i bildet mitt. Jeg la farge på skoene hennes fordi jeg vil ha et fokus på skoene hennes. Gulvet er den negative flaten man kan hvile øynene på. Her er mitt andre portrett av Aina.






fredag 5. februar 2016

Klokke gif

Laget av Frida Amalie Hermanseter.

Oppgaven.

For to uker siden fikk vi en oppgave i pfo om å lage en gif av noe som gikk i en loop. Gifen skulle gi en stemning til personen som ser på den, og den skulle lages i Photoshop. Første timen vi fikk skulle vi lage en skisse ,med bilder vi tok med mobilen. Det var da jeg fikk ideen til gifen min.

Hva har jeg gjort.

Jeg valgte å ta bilde av en klokke hvor viserne gikk rundt veldig fort. Jeg tok batteriene ut av klokken vi har i klasserommet og fikk den til å stå på 12:00. Når jeg tok det første bildet så jeg at det var gjenskinn fra vinduet bak meg i klokken, og jeg kunne ikke flytte meg. Da bestemte jeg meg for å sette kameraet på et bord og brukte det som stativ. Jeg satt et nytt bord bak meg og slo opp en paraply som jeg la på bordet bak meg for å skjerme for vinduet. Dette funket veldig bra. Jeg satt en stol ved siden av bordet kameraet og flyttet meg mellom bordet med kameraet og veggen der klokken hang. for å få det til å gå helt rundt valgte jeg å flytte viserne 5 minutter fram for hvert bilde helt til den sto på 12:00 igjen. Dette trengte 145 bilder, men resultatet ble veldig bra. Så når jeg hadde satt sammen alle bildene til en gif, la jeg på et svart/hvitt filter for å lage en litt dyster stemning. Budskapet jeg ville få frem i dette bildet var at noen ganger går tiden alt for fort. Kontrastene i dette bildet er jo det svarte og det hvite. En mørk, og en lys farge som passer fint til hverandre.

Jeg er glad for.

Jeg er glad for at jeg kom på denne ideen fordi den forteller noe jeg tror mange kan relatere til. Jeg er glad for at jeg satte en paraply bak meg for å skjerme for vinduet, ellers hadde det blitt stygge, hvite flekker på klokken som kanskje hadde gjort tallene mindre synlige. Jeg er glad for at jeg valgte å ta 5 minutter mellom hvert bilde fordi viserne går hele veien rundt.

Hva har jeg lært.

Jeg har lært hvordan man lager en gif i Photoshop. Jeg har også lært hvordan jeg setter opp et filter på alle bildene i en gif, på en gang.

Dette var en veldig morsom oppgave som jeg likte veldig godt. Jeg ble kjempe fornøyd med resultatet.

torsdag 4. februar 2016

Bokomslag

Laget av: Frida Amalie Hermanseter.


Oppgaven.

For noen uker siden fikk vi i oppgave å velge en av de fem novellene vi har lest i norsk og lage et bok omslag til den. Til denne oppgaven skulle vi også legge inn logoen som vi lagde i en tidligere oppgave. Vi skulle lage en rygg, forside, bakside og to spalter som skal brettes innover på sidene. Illustrasjonene skulle vi enten tegne selv eller vi skulle ta et bilde til bokomslaget. På baksiden skulle vi ha med en bokomtale og en strekkode.

Ideen min.

Novellen jeg valgte heter i urskogen, som handler om store byer som kan minne oss om en urskog full av mennesker som oppfører seg som dyr. Jeg fikk en ide om at jeg kunne ta bilde av ytterveggen på rådhuset i Ørje. Der henger det planter nedover mur veggen. I dette bildet ville jeg få fram kontrastene mellom skog og by, og at en by faktisk kan være som en skog.

Hva har jeg gjort.

Det første jeg gjorde var å sette inn målene jeg skulle ha på bokomslaget inn i indesign. Etter det lagde jeg ryggen og spaltene. Jeg ville at de bare skulle en ren farge i bakgrunn så jeg valgte rød for å stå i stil med mursteinene. Så satt jeg inn navnet på boken og på forfatteren på ryggen. For å få denne teksten sidelengs skrev jeg det rett frem først og så tok jeg rotate. Så satt jeg inn navnet på boken inn på forsiden. Til navnet hadde jeg ikke lyst til å ha en spiss font så jeg valgte en som var litt rundet i kantene. Jeg ville også ha en litt avlang font så det fikset jeg i indesign med vertical scale og jeg ble veldig fornøyd. Jeg satte først inne en grønn bakgrunn på baksiden og forsiden så jeg kunne markere hvor bildene skulle inn etterpå. På baksiden skrev jeg først bokomtalen og så satt jeg en hvit bakgrunn som jeg gjorde litt gjennomsiktig. Jeg satt inn strekkoden på baksiden, og satt inn logoen både på baksiden og ryggen. På baksiden satte jeg inn logoen og strekkoden i hvite firkanter for å skape en gjentagelse. På spalten til venstre skrev jeg litt om forfatteren og satt inn et bilde av ham. På høyre spalten satt jeg inn ulike bøker han har skrevet, bilder av dem, hva de heter, når de ble gitt ut og satt inn en nettside der man kan kjøpe bøkene. Da jeg dro til rådhuset for å ta bildene mine fikk jeg meg litt av en overraskelse. Jeg hadde jo tenkt at halve forsiden skulle være røde mursteiner og halve grønne planter, men det var jo vinter når jeg dro dit. Plantene var ikke grønne lenger og det var bare noen grener på veggene. Det kunne jo også funke. Jeg tok en del bilder og det ble veldig bra. På skolen satt jeg inn bildene på bokomslaget. Et på forsiden og et annet på baksiden.

Hva jeg har lært.

Jeg har lært hvordan man lager avlang tekst på indesign. Jeg har lært hvordan jeg setter inn hjelpelinjer i indesign nøyaktig der jeg vil ha dem. Og jeg har lært hvordan jeg får passmerker på utskriften når jeg skriver ut pdf.

Jeg er glad for.

Jeg er glad for at jeg valgte i urskogen, fordi jeg hadde egentlig tenkt til å ta mannen og barnet. Jeg er litt glad for at det ikke var grønne planter på rådhuset fordi de bildene jeg tok, som inneholdt nakne grener og som jeg stilte lukkertid og ISO for å gjøre bildene litt mørkere, fikk en type stemning jeg aldri kunne ha fått med den første ideen min. Jeg likte godt at forsiden ble litt tom for det utdyper denne stemningen enda mer.

Jeg er utrolig fornøyd med resultatet, og mener at det er noe av det beste jeg har gjort i programfag.
 

fredag 22. januar 2016

GIF

Laget av Frida Amalie Hermanseter.

Dette er den første gifen jeg noen gang har laget. Jeg ble ganske fornøyd.


fredag 15. januar 2016

Fordøyelse

Laget av: Frida Amalie Hermanseter


Oppgaven.

For noen uker siden fikk vi i oppgave å lage en infografikk om hvordan fordøyelses systemet funker. Vi kunne velge en spesifikk del av fordøyelses systemet. Dette er en PFO og Naturfag oppgave siden vi nettopp har hatt om fordøyelses systemet i naturfag. Infografikken skulle inneholde tall og så få farger som mulig.

Ideen min.

Jeg hadde litt lyst til å lage en infografikk om matens reise gjennom svelget, mest fordi jeg hadde lyst til å tegne levende mat. Ideen gikk ut på at maten selv skulle fortelle hva som skjer med dem når de blir spist.

Hva har jeg gjort.

Jeg valgte blåbær fordi det var lettest å tegne. Det er tre forskjellige blåbær som sier tre forskjellige ting. De forteller hva som skjer i munnen og svelget, men jeg har delt inn teksten i tre ulike snakke bobler. Så tegnet jeg personen jeg ville bruke i infografikken min, da valgte jeg et bilde som jeg tok i pfo for en stund siden. Når jeg var fornøyd med hvordan personen så ut, fant jeg fram bilder av de indre organene som er fra skuldrene og opp. Jeg tegnet etter dem og satt dem på personen i bildet. Det tok litt tid før jeg fikk alt til å passe sammen, men det gikk. Senere kom jeg til å tenke på at det finnes folk som ikke helt vet hav de forskjellige organene heter og da vil ikke teksten gi så mye mening. Så jeg satte tall på de ulike organene og skrev inn navnene i en hvit boble for at det skulle repeteres med snakke boblene. Det samme gjorde jeg med overskriften. Jeg valgte å ha ulike ansikts utrykk på blåbærene for å få frem at det ikke er det samme blåbæret. Jeg ville heller ikke at den maten som snakket skulle være maten som ble spist, så personen fikk spise en banan.

Hva har jeg lært.

Jeg har lært hvordan man lager mjukere linjer i illustrator for å ikke få så harde kanter med hakk i.

Jeg er glad for.

Jeg er glad for at jeg husket bildet i pfo jeg tok for en stund siden. Jeg fant ingenting som lignet det jeg ville ha på pintrest. Takket være det bildet så ble det nøyaktig som jeg hadde tenkt meg.

Jeg er veldig fornøyd med resultatet mitt. Det ble fine farger og fine illustrasjoner. Noe av det beste jeg har laget i illustrator.
 

Logo

Laget av. Frida Amalie Hermanseter.

Hei igjen. Lenge siden sist. Denne uken har vi hatt i oppgave å lage en egen logo som skal brukes i en oppgave vi skal ha senere. Vi skulle lage logoen til vårt eget bokforlag. Jeg begynte å tenke på at når jeg leser så er jeg i en egen liten verden. Så kom jeg til å tenke på en tegning jeg hadde laget for en stund siden, av en bro i en skog. Dette brukte jeg som inspirasjon til logoen min. Jeg liker logoen min veldig godt og håper også at dere gjør det. Ha det bra så lenge. Snakkes senere.