Sider

onsdag 2. desember 2015

Portrett

Laget av: Frida Hermanseter

Hei igjen folkens. I dag fikk vi i oppgave å ta portrett bilder av klasse kameratene våre. En del av oppgaven var at vi skulle bruke trepunkts lyssetting. Det betyr at vi skal ha et hovedlys, et fyllys og et baklys. Jeg ville ikke ha lysene rett på den svarte bakgrunnen, for da så bakgrunnen litt grønn ut på bilde. Jeg ville ha ganske mye lys på modellen min sånn at det ble et tydelig skille mellom han og bakgrunnen. Jeg satte opp lyset på en slik måte at lyset lagde en korrektur rundt ham så han kom enda tydeligere fram i bilde. Jeg satte en softboks på fyllyset så skyggene ikke skulle bli så skarpe. Jeg ble ganske fornøyd med bildet og håper også modellen syns det er bra. Ha det bra så lenge. Snakkes senere.

 

mandag 23. november 2015

My style

Laget av Frida Hermanseter

Nå de siste ukene har vi jo hatt de forskjellige temaene i PFO. I dag skulle vi sette dem sammen til et collage og kalle det my style. Jeg har endret litt på typography bildet fordi lærerne mine sa at den inneholdt en del forstyrrende elementer. Jeg er egentlig litt enig, men nå er den mye bedre. Vi skulle lage en kvadrat med alle de fire bildene. Og vi skulle lage en collage med alle bildene og eventuelt andre bilder, litt former og farger. Rett og slett et collage du føler symboliserer deg. Er ganske fornøyd med begge to. Ha det bra så lenge. Snakkes senere.


Moodboard

Laget av Frida Hermanseter

Hei alle sammen! Nå er det ikke så alt for lenge igjen av 2015 så vi har fått i oppgave å lage en kalender for 2016. Men før vi begynte med kalenderen skulle vi lage et moodboard med inspirasjon. Dette er da mitt moodboard. Min ide er at jeg skal lage kalenderen min litt som en kritt tavle. For hver måned så skal jeg skrive en setning fra en sang jeg syns representer den måneden og så skal jeg tegne et lite symbol på tavlen som også representer måneden og sangen. Jeg kan ta et eksempel for jeg har allerede tenkt ut Desember. Jeg skal ha en tavle grønn bakgrunn og skrive All I want for Christmas is jo i hvitt så det ser ut som det er skrevet med kritt. Så skal jeg ha en liten tegning av et juletre ved siden av. Kanskje pynte sidene litt mer ;-) Jeg tror denne kalenderen kan bli kjempe fin og gleder meg til å se resultatet. Ha det bra så lenge. Snakkes senere.
 

Lys og skygge


Laget av Frida Hermanseter

I dag fikk vi en øvelses oppgave i programfag om å ta bilde av et hvitt egg mot en hvit bakgrunn. Vi skulle prøve ulike typer lys settinger for å se hvor tydelig egget kom fram i bildet i de ulike lys settingene. Med ulike lys settinger mener jeg at vi skulle plassere lyset ulike steder. Vi fikk fire ulike lys plasseringer. Foran egget, på skrå fra egget, på siden av egget og bak egget. Dette er resultatet.

Lys foran                                   








Dette bildet ble veldig over eksponert og egget synes så vidt. Dette skjedde under beskjæringen, men det var alt for lyst til å begynne med. Det hadde muligens blitt bedre om vi hadde brukt en soft boks over lyset.

Lys på skrå









Dette bildet ble også ganske over eksponert, men egget synes litt bedre. Som dere ser på bildet så tok vi på skrå framme fra og fra venstre side.

Lys fra siden









På dette bildet synes egget ganske bra. Vi har satt lyset til venstre for egget. Bildet ble litt over eksponert, men bildene ble mye lysere etter at jeg beskjærte dem.

Lys bakfra










I dette bildet zooma vi litt nærmere egget og lyset har blitt satt bak egget. Egget kommer veldig godt frem i dette bildet fordi skyggen skiller egget og bakgrunnen. Dette bildet er egentlig ikke over eksponert, men siden jeg har beskjært det, så ser det sånn ut.

Det var vel alt for denne gangen. Ha det bra så lenge. Snakkes senere :-)

onsdag 18. november 2015

Myplace

Laget av Frida Hermanseter

Hei igjen. Nå var det på tide å levere det nye bildet til PFO. Denne ukens tema var jo my place. Jeg hadde tenkt ut et bilde med engang vi fikk oppgaven. Jeg skulle ta bilde av firhjulingen til pappa på en plass ovenfor huset hans på landet. Det gikk ikke som planlagt. Først var firhjulingen tom for bensin og når vi fikk tak i bensin så gikk den tom for strøm. Da måtte jeg finne på noe annet. Vi tok en tur til farmoren min hvor det er kuer på jordet utenfor huset. Da fikk jeg en god ide til et bilde. Jeg skulle ta bilde av en ku på jordet! Her er det ferdige resultatet. Jeg valgte å legge på et filter som fikk sterkere fram fargene. Jeg ønsket en negativ flate så da valgte jeg å bruke himmelen som negativ flate. Jordet har to forskjellige farger og har veldig fine kontraster. Rødt og grønt (høst og sommer).  Jeg har beskjært bildet en del for å få vekk forstyrrende elementer. Jeg valgte å sette kua i det gyldne snitt for at kua skulle bli det første man la øyet på. Jeg har også gjort dette for å understreke at dette er på landet. For det er der jeg føler meg avslappet og hjemme. Det er dit jeg drar når jeg må slappe av, og så er jeg veldig glad i kuer. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Ha det bra så lenge. Snakkes :-)

Idekart

Laget av Frida Hermanseter

Hei folkens. Om fredagen fikk vi en ny oppgave i PFO om å ta bilde av My Place. Det trenger ikke å være hjemme hos deg selv, bare det er et sted du liker å være. Et sted du føler deg avslappet. Et sted du kan være deg. Vi fikk beskjed om å lage et idekart over hvilket sted vi kunne tenke oss å ta bilde av. Da kom jeg fram til disse stedene. Det står: Ørje skiltet ved veien, håndball målet i hallen, sofaen min i stua, i skogen og firhjulingen til pappa. Disse er noen av de få stedene i verden hvor jeg føler meg avslappet. Vi får se hvordan bildet blir ut i fra dette. Ha det bra så lenge. Snakkes senere.

onsdag 11. november 2015

Selfie

Laget av Frida Amalie Hermanseter

Denne uken hadde vi temaet selfie i pfo. Et tema jeg har ventet på ganske lenge. Jeg hadde noen tanker om hva jeg vil si meg bildet. Overskriften er Du vet kun halve historien. Når jeg tok bildet så hadde jeg håret foran halve ansiktet og så bort for å få fram en litt mystisk, trist og seriøs stemning. For å få denne stemningen fram enda tydeligere så valgte jeg et litt blått filter. Jeg valgte denne stemningen og settingen fordi det er en del ting folk ikke vet om meg. Jeg kan virke glad og morsom hele tiden, men jeg kan trist og innadvendt. Av og til ønsker jeg ingen kontakt andre og derfor ser jeg bort. Grunnen til at jeg forteller dere dette er fordi det er viktig for å få fram budskapet i bildet. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Snakkes senere. Ha det bra så lenge.

torsdag 5. november 2015

Typography

Laget av: Frida Amalie Hermanseter

Denne uken fikk vi et nytt tema i et nytt tema i PFO. Denne uken var det typography. Hvilken typography er litt deg. Jeg valgte en skrift som er fin, tynn ;-), og litt rar og søt. Dette er bildet jeg tok. Ble veldig fornøyd med det. Snakkes senere. Ha det bra så lenge.

onsdag 28. oktober 2015

#Color_mk

Laget av Frida Amalie Hermanseter

De neste ukene har vi fått en oppgave å ta bilder av personligheten din og av hvordan livet ditt er. Kort sagt ta bilder av hvem akuratt du er. Vi får et nytt tema hver uke og denne uken var det farge. Hvilken farge er din yndlings farge. Da tok jeg dette bildet jeg ble veldig fornøyd med. Håper dere også liker det. Snakkes. Ha det bra så lenge :-)



fredag 23. oktober 2015

Colors

Laget av Frida Amalie Hermanseter

I dag i prosjekt i fordypning har vi lært litt om farger. Derfor fikk vi i oppgave å ta bilder av farger! Vi måtte ta bilder av ting fra naturen, så selvfølgelig tok jeg bilder av blader, men jeg kunne ikke bestemme meg for hvilket bilde jeg likte best! Så derfor legger jeg ut to! Snakkes senere. Ha det bra så lenge. :-)


torsdag 22. oktober 2015

Halloween kort

Laget av Frida Amalie Hermanseter

I et par dager nå har vi hatt en oppgave om å lage et halloween kort i redigerings programmet Illustrator. I dag ble jeg endelig ferdig med den og her er det ferdige resultatet. Kunne vært bedre, men jeg er fornøyd. Snakkes senere. Ha det bra så lenge :-)

torsdag 8. oktober 2015

Høstplakat

Laget av: Frida Amalie Hermanseter 08.10.2015

I dag hadde vi som oppgave å lage en høstplakat til et åpent galleri her i Mysen. Vi skulle lage denne plakaten i Adobe Indesign. Jeg må si at jeg ble ganske fornøyd med resultatet. Snakkes senere. Ha det bra så lenge.

torsdag 24. september 2015

Diptych

Laget av Frida Amalie Hermanseter

Denne uken fikk vi en oppgave om å ta et diptych bilde. Vi skulle altså ta to bilder og sette det sammen til et. Jeg syns dette bildet ble ganske bra. Fargene er sterke og fine. Jeg syns både jeg og bamsen ser ganske søte ;-) Til denne oppgaven har jeg brukt to redigerings program på mobilen min, Moldiv og Aviary. Jeg er utrolig fornøyd med begge og kan absolutt rekommandere begge. Snakkes senere. Ha det bra så lenge! :-D

Redigert


Uredigert


torsdag 17. september 2015

onsdag 16. september 2015

Nyhetartikkel

Mann omkom på egen bryllupsfest

Av: Frida Amalie Hermanseter 16.09.2015


Natt til torsdag 3.september endte ganske tragisk for verdens minste mann Tom Liten. Under middagen skulle Tom bare spise litt grøt, hvilket endte i katastrofe!